måndag 4 juni 2012

Vecka 11 - 10+0

10+0 idag! Det känns faktiskt rätt stort att ha kommit upp i tvåsiffrig vecka. Inte långt kvar till vecka 13 när jag hoppas på att må mindre illa, få se den lilla på ultraljud igen och kanske känna mig mindre orolig. För trots att vi sett att den lillas hjärta slår fint och att allt såg bra ut i 8+0 så kan jag inte helt släppa det där med att hen var lite liten och att mycket kan ha hänt sedan vi var där. Jag tittar fortfarande på pappret på toaletten och andas ut när det är ofärgat.

Samtidigt måste jag tänka att det ska gå bra - det såg ju faktiskt bra ut ändå! Så nu ska jag börja skriva om veckorna, gjorde det mycket tidigare med storasyster och någon rättvisa måste det ju vara. Det jag skrev i bloggen om hennes graviditet har jag nämligen sammanställt till en liten bok till henne, och samma sak vill jag ju göra med lillsyskonet. Jag ska också försöka att börja fota magen, för även om den är rätt liten är så länge så känns det som att det ändå hänt något med midjemåttet. Hade en tanke om att ta en bild vid FET:et för att få en "vanlig" mage att jämföra med, men då kändes det så övermodigt att tro att jag skulle bli gravid igen, så det blev tyvärr aldrig av.

På Vårdguidens sida om v.11 står det att embryot nu har blivit foster och att det mest kritiska utvecklingsstadiet är passerat. Hurra!

Det står också att mamman behöver mer kalcium och järn än vanligt. Kan det vara det som gjort att jag ätit pannkaka med mjölk till lunch tre gånger förra veckan, och igår var jag sugen på soppa (som jag också tycker att det passar att dricka mjölk till) till middag. Mina järndepåer var ju låga den här gången, trots bra järnvärde, men jag försöker att äta mina gravidvitaminer och få i mig sådant som jag vet är järnrikt även om vissa livsmedel tar emot.Så här ska den lilla se ut där inne!

4 kommentarer:

tonci sa...

Vad snabbt tiden går! Snart har du passerat den magiska vecka 12, kul :-)!
Ät mycket jordgubbar om du gillar den, de sägs innehålla mycket järn. Kram

MDB sa...

Tonci - Tack för kommentaren. Ja, även om det inte ger några garantier så känns det psykiskt bra med vecka 12. :-)

Tyvärr tål jag inte jordgubbar, skulle nog annars kunna äta hur många som helst då de luktar så fantastiskt gott inne på affären.

Kram

Anonym sa...

Jag skrev massor när jag väntade dottern o tog mängder med bilder....Är ju precis lika långt som dig o jag har bara skrivit litegrann o.inte tagit en enda bild. Känner oxå att det är overkligt att det gick så fort att man inte vågar tro att det är sant...
Josefine

MDB sa...

Josefin - Alla sa när de pratade om syskon att "första barnet dokumenterar men och fotar jättemycket, men andra barnet blir det inte riktigt av" och jag tänkte att så kommer det ju inte bli för oss, men se redan... Får bli ändring helt enkelt!