fredag 4 mars 2011

30 och 31

För ett år fyllde jag 30 år. Födelsedagen firades på Carl von Linné-kliniken där vi gjorde vårt första Embryo Transfer. Gissa vad jag önskade mig i födelsedagspresent? Jag tänkte att det måste ju vara något särskilt när ET är på min egen födelsedag, men tyvärr gick det inte hela vägen den gången utan det var två månader senare som vi fick tillbaka "det rätta" embryot.

Det känns helt fantastiskt att bara ett år senare få sitta här och fira sin födelsedag som mamma. Vi har firat med att premiärprova nappen eftersom lillan bestämde sig för att ha en riktig gnälldag med övertrötthet deluxe på mammas födelsedag. Den blev poppis direkt vilket inte var så förvånande med tanke på att hon gärna snuttar på allt som kommer i närheten av munnen. Det känns lite läskigt bara för när hon väl vänjer sig med nappen så går det ju inte att "ta tillbaka" och jag är fortfarande inte helt säker på om det är bra eller dåligt med napp.

11 kommentarer:

TeachGirl sa...

Grattis på födelsedagen! Det måste vara en alldeles speciell känsla i år. :)

Anonym sa...

Grattis på din dag! Underbart att du får fira den som mamma. :)

Angående nappen så avundas jag dig som lyckas få lillan att ta den. Här hemma är det ju ett evigt snuttande eftersom I inte tar napp så himla gärna. Jag tror att fördelarna med napp tar ut nackdelen att det ibland kan vara svårt att vänjas av med den. Så jag skulle inte oroa mig. :)

Kram på dig.

/S

Emelie sa...

Grattis på födelsedagen =)

Jag tycker det är bra med napp och läste om napp vs tumme någonstans kommer inte ihåg vart men nappen kan man ta bort men tummen har barnet alltid med sig så det är bättre att använda napp.

Förut hade Embla sin napp hela tiden men nu sista tiden har vi börjat dra ut på tiden mellan användandet så det går att avvänja lite åt gången om man vill, funkar för oss åtminstone =)

Lisa sa...

Ibland avvänjer de sig själva. Min son ville plötsligt inte ha napp när han var ca 6 månader. Så testa du nappen! Du kan alltid vänja av med den senare om du vill.

akna sa...

Grattis, och vilket härligt sätt att fira på:)

Single Mother By Choice sa...

Grattis! Dubbelt grattis! :) Och vi kör napp. Jag säger kör på allt som förenklar vardagen.

Jeane Quidote sa...

Grattis på födelsedagen!
Fantastisk liten berättelse i kortform :)

Anonym sa...

Hej!
Napp främjar barnets autonomiska andning, läste en forskningsartikel om det för nåt år sedan. Så in med den bara. Förresten ser du ingen vuxen med napp, så nån gång slutar man ju. Den går att förhandla bort när barnet lärt sig kommunicera och fått en egen vilja. Mvh. Förskolläraren

hanna sa...

Grattis i efterskott! :) Vår lilla Astrid får ha napp då hon vill snutta och ska sova. Hon har börjat peta ut nappen och stoppa in handen istället, tydligen funkar den lika bra :) Den verkar ha blivit en trygghet för henne, så vi låter henne ha den nu och får vänja henne av med den då hon blivit större :)

Linda sa...

Grattis i efterskott! Ja,, konstigt det där. Ena födelsedagen kämpar man och nästa så är man mamma! :-)

Det där med napp, stundvis önskar jag att M tog nappen - men ändock, tänker på dem som får rusa upp i tid o otid på natten när nappen ploppat ur. Ja svårt det där!

Livets underverk sa...

Grattis i efterskott!