tisdag 29 mars 2011

Nu har vagnen pajjat...

Fy vad jag är irriterad nu! Dagen började bra med att jag och lilla skrutten var på babybio och det var jättetrevligt. Hon sov sig igenom hela filmen så att jag kunde ta det lugnt och bara titta på filmen, jätteskönt. Men när jag skulle rulla hem vagnen så upptäckte jag att hela handtaget var snett! Det var liksom snedbelastat vid fästet så att på ena sidan lutar det inåt och på andra utåt. Jag blir så less för vagnen använder jag ju varje dag och jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Försöka laga eller köpa nytt? Visserligen går det ju att köra men det känns inte särskilt bra för hela vagnen blir ju sned, så jag vill ju lösa det på något sätt. Men det är verkligen en utgift vi inte behöver och när jag tittade på babyshopparna på nätet verkar det dessutom vara leveranstider på minst fem veckor...

Vi köpte ju vagnen begagnad och har kvitto och sådär men butiksgarantin har gått ut för ett par månader sen. Dessutom såg jag i det finstilta att det anges att garantin endast gäller förstahandsköparen - fy så fult! Vagnen är ju lika gammal oavsett om det är den som först köpte vagnen som använder den eller nån annan. Fabriksagarantin är ju ett år extra, men tyvärr tror jag inte att det här beror på ett fabriksfel utan snarare på att jag drar vagnen upp och ner för vår port-trappa varje dag... Och eftersom porten är så nära trappan så måste man verkligen hålla emot med handtaget för att vagnen inte ska sticka iväg. Samtidigt måste man hålla upp porten vilket gör att det blir en process där man först belastar ena sidan av handtaget och sedan det andra, inte konstigt att det blivit snett... Så frågan är om det ens lönar sig att köpa nytt för risken är ju att samma sak händer igen.

Usch, jag var så himla nöjd med vagnen och särskilt med att vi hittade en så bra begagnad, men nu känns det bara som om luften gått ur mig. Jag är nog lite sliten för jag känner att jag har väldigt nära till tårarna när jag tänker på att det är var ytterligare en grej som behövde fixas.

7 kommentarer:

TeachGirl sa...

Fy så trist! Som du skriver, risken finns ju att det blir samma fel igen. Och att garantin inte gäller om vagnen säljs vidare, det är ju jätteskumt. Och fel.

MDB sa...

TeachGirl - Ja, jag måste helt enkelt hitta något annat sätt att ta mig ut genom den där passagen, annars känns det ju ingen idé att köpa nytt. Så nu har irritationen över vagnen förbytts mot irritationen över vårt usla hus...

Tea sa...

Fy så tråkigt!

Livets underverk sa...

Usch vad trist! Leta vagn i det här läget är ju verkligen inte kul.

Vad mysigt att ni har varit på babybio! Jag var på det förra veckan och tyckte det var toppen. Ska definitivt göra det igen.

Kram!

Anna sa...

Vi bor tre trappor upp (har ju en likadan modell som du) och har bökigt med att komma ut. Jag har antingen chassit i bilen eller fäller jag ihop den och bär Lillan i liggdelen ner, har funkat bra utan missöden hittills :)

Trist med problem, hoppas det löser sig för er! Kram

Anonym sa...

Vad är det för vagn du har?

Linda sa...

Men så tråkigt! Jag misstänker att våran vagn kommer bli likadan om jag fortsätter släpa den upp o nerför trapporna. Försöker bära nerför så ofta det är möjligt men med bebis i funkar det inte riktigt.. Bygga ramp har svichat förbi i skallen på en kan jag lova ett antal gånger!

Och En unge i minuten.. ooh.. ja man blir bra sugen på att gå på det igen. Så häftigt att man faktiskt lyckades föda naturligt. Här sitter man tårdrypande efter varje avsnitt.

Inte hunnit med o läsa bloggar på ett tag så det var några inlägg o läsa ikapp. Kram!