torsdag 9 april 2015

Det blir ett försök!

Läkaren ringde upp och sa att Uppsala sagt ok. De tyckte att min låga ålder ändå var positiv plus att vi lyckats tidigare med lågt amh-värde. Jag som i princip ställt in mig på att det inte skulle bli något...

Och så sa hon - och du kan börja spraya IMORRN! Helt galet. Men eftersom jag ätit p-piller kontinuerligt (dvs utan mens) det senaste året så är startdatum inte beroende av min cykel utan jag kan starta lite när som, och varför vänta egentligen?

Så imorrn är planen att jag startar med två veckor Synarela. Det blev långa protokollet ändå. När jag läste på lite om lågt amh-värde så läste jag att ofta används korta protokollet till dessa kvinnor eftersom man vill påfresta äggstockarna så lite som möjligt. Men samtidigt har jag ju endometrios och jag vet att då förespråkas långa protokollet. Jaja, jag får väl lite på att läkarna i Uppsala vet bäst.

Efter Synarela blir det Menopur, 300 tror jag vi skulle starta på. Tidigare hade läkaren sagt Puregon, men nu hade läkaren i Uppsala tittat i min journal och tyckt att vi fått bättre resultat med Menopur. Det känns tryggt i alla fall, att de verkligen kollat på våra tidigare behandlingar för det är en sak jag känt varit jobbig med den här nya läkaren, att hon flera gånger frågat om saker som står i journalen och som vi dessutom berättat för henne bara en vecka innan. Samtidigt förstår jag ju att hon har många patienter, men det ger ju inte riktigt känslan att vi får en skräddarsydd behandling som är bäst för våra förutsättningar.


Jag kan inte riktigt fatta att vi är på gång nu! Enda problemet just nu är att jag inte haft möjlighet att hämta ut medicinen. När läkaren ringde jag var redan på väg för att hämta barnen på förskolan och jag passerade inget apotek på vägen hem. Förhoppningsvis hinner jag iväg den närmaste halvtimmen innan apoteket nära oss stänger, men annars kanske jag bara kan hämta ut Synarelan på vägen till jobbet imorrn och hämta resten senare. Ojojoj så läskigt och spännande på samma gång!

4 kommentarer:

tonci sa...

Vad skönt att ni får göra ett till försök!!! Stort lycka till med det! Jag håller tummarna! Kramar

Drömmen sa...

Kul att ni är på gång igen! :)

Jag tror inte så mycket på att AMH-värdet har så stor betydelse. Man kan som du säger ha dålig äggreserv men bra kvalitet, då räcker det ju bara att du får fram ägg.
Jag har bra AMH-värde, ligger på 12. Men inte f-n hjälper det mig. Tror att jag har dålig kvalitet på mina. Inget läkaren bekräftat. Men några fler barn blir det ju inte, trots så bra värde.

Så lycka till, ett bra ägg är allt som krävs. Det vet du ju sen tidigare :)

Livets underverk sa...

Åh, vad skönt att kliniken sa ok. Håller mina tummar för er!
stor kram

MDB sa...

Tack alla tre för era fina kommentarer. Och jag blir helt lyckligt över att ni hejar på vår trea, ni som kämpar på så själva. <3