tisdag 21 april 2015

Snabba puckar, sprutstart på gång!

Idag ringde jag läkaren för att meddela att mensen kommit i helgen (hade planer på att ringa igår men kom på det för sent på eftermiddagen). Jag tyckte att hon lät lite överraskad (har för mig att hon sa förra telefonsamtalet att "om" jag får mens så skulle jag ringa, "men det får du nog inte", men jag är inte helt hundra på om jag minns rätt...)

Hon började hur som helst genast räkna på sprutstart och kom fram till - imorgon! Alltså oj vad det är snabba puckar den här gången. Jag känner inte alls igen mig från tidigare behandlingar, då var det mer kontroller för att stämma av att jag verkligen var nedreglerad etc, nu bara kör vi på. Jag kollade mina tidigare behandlingar och då var det sprutstart spraydag 17 och spraydag 25 (men då kom blödningen på dag 17) och blir sprutstarten imorrn blir det på spraydag 13. Har rutinerna ändrats sedan vi gjorde senaste behandlingen? Eller är det helt enkelt så här den nya läkaren jobbar? Jag blir lite nervös för att läkaren tycker att "det är inte så noga, det kommer ändå inte funka oavsett" men samtidigt vet jag ju att så jobbar ju inte läkare (hoppas jag).

Det är för övrigt mer och mer jag inte känner igen mig i när det gäller den här behandlingen. Synarelan var ju densamma, men jag kikade i menopur-paketet idag och det såg inte alls ut som när jag sprutade senast. Då var det små flaskor med både lösning och pulver och jag blandade inför varje spruttillfälle, nu låg lösningen i färdigfyllda sprutor och det verkar som att jag ska blanda lösning för flera dagar på samma gång och spara i kylen. Jag som hade tänkt att "det här kan jag ju", men nu blir jag nervös. Jag har ingen aning om hur jag ska göra! Hittills har vi dragit mycket information över telefonen vilket har varit skönt för att slippa hitta anledningar att vara borta från jobbet, men just det här kan jag nog känna att jag vill ha ett besök för. Eller är det liten skillnad från tidigare, vet ni som kört menopur både nu och då?

Anledningen till att jag inte vet är att läkarens "nya" beräkning (tidigare hade nog sagt 27 april som ev sprutstart) gjorde att äggplock skulle bli v.18 istället för v.19 eller v.20, så hon skulle ringa till kliniken och återkomma. Jag satt och passade telefonen, men satt i fikarummet med massa kollegor och det var ganska sorligt så - jag missade samtalet! Såg bara när telefonen blinkade till att jag fått ett meddelande på telefonsvararen. Som så klart var läkaren som sa att hon skulle pröva att ringa mig imorgon igen. Så om det verkligen blir sprutstart imorgon får jag alltså veta...imorgon. Känns lite nervigt eftersom jag som sagt inte vet hur jag ska göra med sprutorna och frågan är om läkaren kan klämma in mig för ett besök imorrn, telefontiden när hon ringer upp brukar vara ganska sent på eftermiddagen.2 kommentarer:

Bortom längtan sa...

Hej! Jag har kört menopur med både gamla och nya sättet. Den nya är mycket smidigare! Läs bara instruktionerna som följer med så löser det sig :) Jättesmidigt att kunna blanda för flera dagar på en gång. Hoppas allt går bra för er!

MDB sa...

Åh tack för ditt svar! Skönt att höra att det nya är smidigare och att det var bra instruktioner, hann/orkade inte kolla igenom papperna igår.