lördag 19 maj 2012

1,5 dag kvar

Bara 1,5 dag kvar till VUL nu. Måndag morgon ska vi befinna oss på plats på kliniken och kolla hur det står till därinne. Gissa om jag är nervös?

Oturligt nog läste jag två historier om MA igår, dels i en bok som handlade om något helt annat och dels gick jag in på en blogg jag inte läst på länge. När jag slutade läsa var hon gravid, nu visade det sig att de fått ett MA och måste göra nya ivf-försök. :-( Så sorgligt, och inte direkt lugnande för egen del...

Förutom att jag längtar till VUL:et så ser jag inte fram emot nästa vecka. Har bara tre jobbdagar men funderar ändå på hur jag ska ta mig igenom dem. Då har jag dessutom inte ens tänkt på att vi ska vara på VUL en tid som jag egentligen inte fungerar på morgonen...

De senaste dagarna har jag dock mått bättre, men jag mår fortfarande skrutt större delen av dagen. Nu kanske illamåendet ligger på en skala mellan 2 och 6 och inte som förut mellan 2 och 8 (då räknar jag 10 som "bor på toaletten"). Antingen är det tabletterna som gör det, eller att jag verkligen dragit ner på tempot nu när det är långhelg. (Eller ve och fasa - att gravidhormonerna minskar...) Maken får ta det mesta hemjobbet så koncentrerar jag mig på att äta och tupplura. Ändå mår jag nästan konstant illa, så nu har jag faktiskt tänkt att jag inte ska försöka "bita ihop" och jobba på utan faktiskt tacka och ta emot sjukskrivningen som erbjudits mig den korta tiden innan jag ändå ska vara ledig. Går det bra på VUL:et är min plan att försöka sätta mig ner med chefen samma dag och förklara läget.

Håll gärna en tumme eller två på måndag morgon!

7 kommentarer:

Yevonde sa...

åh förstår att det känns läskigt. Men tänk, vad himla många graviditeter som int eär MA. De e många fler :) Håller tummarna här!

MDB sa...

Yevonde - Tack för tummarna. Jag vet ju det som du säger att oftast går det bra. Men det är ju lätt att oroa sig när man gärna vill att det ska funka...

Anonym sa...

Håller tummarna att ni får se en liten böna med tickande hjärta. Vi fick se det i onsdags...men än vågar jag inte tro för mycket. Bf blev satt till slutet av december...på vulbilden står 31/12. Blir spännande ;-)
Lycka till!
Josefine

Smassk sa...

Tummarna i ett fast grepp här!

Jag tror det kommer gå jättebra imorgon för er men förstår oron. Ska själv på RUL på onsdag och är nervös redan fast jag sett Pyret leva om på tre ultraljud.. Men som sagt tidigare, de flesta graviditeter går ju jättebra. :)

Kram och lycka till!

Jeane Quidote sa...

Har skrivit lite inne hos mig, svar på din kommentar.
På måndag ska vi på VUL båda två då, fast du ligger lite före mig - eller mycket :)
Önskar dig lycka till i morgon!
Kram

MDB sa...

Josefine - Grattis!!!

Ssmask - Ja, visst är det lätt att oroa sig. Alla tråkiga exempel sätter sig så lätt på hjärnan, men bara för att jag läst om flera personer som haft MA betyder inte det att inte den här graviditeten kan gå bra.

Jeane - Tack för din fina kommentar! Önskar dig också lycka till på ditt VUL. Och har det gått en bit en gång, så ska det väl lyckas längre nästa gång. Kra!

jagvilljagkan sa...

Tänk - jag har skickat en MASSA kommentarer till dig. I teorin iaf, för så fort jag börjar skriva på telefonen (eftersom jag för det mesta är datorlös utan bara har telefonen att busa med) så hänger eländet sig och det går inte. Tydligen är ajfånar och blogspot inte kompatibla längre... *muttrar* Men du ska veta att jag läser vartenda inlägg!!

Lycka till imorgon! Jag håller alla tummar!!!

kram