onsdag 23 maj 2012

Nu vet ALLA på jobbet

Började ju berätta i måndags på jobbet då jag var tvungen att låta vissa veta på grund av sjukskrivningen (chefen, hr, nära kollegorna mm), sen rullade det bara på och nu vet ALLA.

Känns både roligt och lite läskigt. Men jag läste någonstans att har det sett bra ut på ett tidigt ultraljud i ca v.8 så är det 95% chans att allt går bra. Det är ju inte dåliga siffror, och ska man vara helt säker så kan man ju inte berätta förrän barnet är ute.

Roligt såklart var att få allas grattis. Förra gången var det lite annorlunda i och med att jag berättade i samband med att jag kom tillbaka efter pappas begravning, och vågade knappt prata om graviditeten då det kändes konstigt. Nu var det däremot roligt att få stå i centrum och säga att "ja, jag är gravid".

Tack för övrigt för kommentarerna på förra inlägget, jag kunde tack vare dessa släppa att plutten var liten. Och jag tänker som så att hade detta varit en "naturlig" graviditet så hade vi inte ens varit och mätt den lilla och då hade vi ju sagt 8+2 idag oavsett. Så jag säger 8+2!

7 kommentarer:

tonci sa...

Vad skönt att ni såg ett tickande hjärta :-)). Oroa dig inte för storleken, han/hon kommer säkert ikapp sig!
Kramar

jagvilljagkan sa...

Jag känner att jag har missat något... varför sjukskrivning? Är det pga illamåendet?

Underbart att ha fått sett ett hjärta :-)

kram

Sussie sa...

Hej! Har aldrig läst din blogg förut men kikade in och tänkte säga angående storleken på vul och att du oroade dig, jag har haft flera missfall efter v 8, alla gångerna har fostret (även när det funnits tickande hjärta) varit mycket mindre än beräknat. Men då menar jag mycket mindre, en vecka + efter. Några dagar som din diff är helt normalt och det hade jag när jag fick en son med =). Hoppas det lugnar lite =)

MDB sa...

Tonci - Tack!

Jagvilljagkan - Ja, jag blev erbjuden det och tänkte först jobba på, men sen tänkte jag att nej, nu ska jag faktiskt tänka på mig själv!

Sussie - Jag måste erkänna att jag faktiskt blev mer orolig när jag läste din kommentar. Det där med flera missfall efter v.8 fastnade mer än att det är normalt med några dagars diff... Kan inte låta bli att tänka att embryot kanske precis slutat att växa och att om vi skulle kolla nu skulle det vara en vecka + som skiljde... Men hoppas inte!

Anonym sa...

Hej,

Har en solskenhistoria..
Vi väntar på vårt första barn! Efter två missfall (tidiga v.6/v.9) så blev jag gravid igen..

Fick komma in på ett tidigt VUL vecka 9 och fick som du höra de positiva siffrorna att om man sett hjärtat slå så är det 95-98% att det går hela vägen.. På detta VUL flyttades vi även tillbaka en vecka (mätningarna står högre än sista mens). Bm förklarade det med att ägget är befruktat men det kan ta olika tid innan det fäster in..

Har varit på ul vecka 19 och vårt barn var något mindre men alla organ och allt ok :) Nu är det vecka 25 och jag börjar äntligen känna bebisens rörelser :)

Jämfört med förra gången känns det bra och jag är övertygad att det kommer gå bra..

Håller alla tummar för er lill* och att du ska slippa mycket oro och kunna njuta :)
/Erika

MDB sa...

Erika - Tack för din kommentar, skönt att höra att allt gått bra för er!

jagvilljagkan sa...

Helt rätt kära du!! Ta hand om dig :)