tisdag 3 juli 2012

NU njuter jag!

Känner att det blivit lite väl många "gnäll över att må illa"-inlägg på senaste tiden, men vad ska man göra - det enda fokuset blir att må bättre, sedan finns det inte mycket ork över till att vara lycklig och tacksam.

Men NU mår jag faktiskt bättre (även om jag inte kan tömma soppåsen eller byta en bajsblöja utan att det är på väg upp) och nu börjar jag även njuta av att vara gravid. Nu börjar magen att göra mig påmind om att jag faktiskt är gravid och även om det inte finns några garantier, så har den värsta oron släppt. Jag har inte velat skriva det här, för det känns så fel i en ivf-blogg och vi har faktiskt "planerat" den här graviditeten (så långt som kan kan planera...), men jag har haft tankar om att skruttan blir så liten när hon plötsligt ska bli stor, vi bor i en lägenhet som är på gränsen till och med för ett barn och maken tar examen tre veckor efter BF. Det känns så tabu att säga, men det är tankar som har dykt upp som gör att jag gått och oroat mig extra.

Men nu börjar jag äntligen att fokusera på det som jag gjorde från början - att drömmen om att bli en tvåbarnfamilj faktiskt kommer att bli uppfylld. Allt annat löser sig och det viktigaste är att vi har varandra!

3 kommentarer:

Jag vill jag kan... sa...

Åh kram!! Härligt att höra :)

Smassk (Susanne) sa...

Hurra att du mår bättre! Och vad skönt att inte må lika illa nu när det blir varmare och varmare.

Och inte ska du tycka att du "planerat" illa, man oroar sig ju lätt över saker och funderar över det mesta när man är gravid. I IVF-världen kan man ju inte planera allt precis som man vill ha det, det är många faktorer som spelar in i hur allt blir till slut och många övervägningar att göra. Dessutom tror jag allt blir hur bra som helst ändå för er!

Hoppas ni hade en riktigt underbar resa och en får en fortsatt fantastisk sommar. Själv har jag en månad kvar till semester och sedan havandeskapspenning - det ska bli så skönt! :)

Livets underverk sa...

Underbart att höra!