tisdag 6 oktober 2009

Oro och värk

Jag har ont. Det är ingen extrem smärta, mer att det trycker och spänner på den sida där den stora cystan sitter. Cystan som enligt mina hobbyberäkningar borde närma sig den storlek där man bestämde sig för att operera förra gången. Jag har känt av det lite då och då, men nu efter den senaste mensen så är det varje dag. Det jobbigaste är egentligen inte att det gör ont, utan allt mitt analyserande och funderande kring detta. När det visade sig att jag skulle behöva vänta över en månad på nästa läkartid så kändes det lite som att vi fick en frist, en månad extra och ett extra försök att lyckas. Nu känns det mer som en extra månad som vi måste vänta på ivf.

(Jag är för övrigt helt övertygad om att det blir ivf när vi inte kan försöka längre, men är det någon som känner till någon annan behandling som skulle kunna funka? De jag läst om, som insemination eller stimulering av ägglossning, funkar väl inte när man har en cysta som inte får bli större.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

hej! emma här,såg att du lämnat kommentar på åsas blogg.. gick in pådin o förstår din smärta.. jag opererade bort en stor cysta i min vänstra äggstock för en månad sen..jag vet precis hur det känns..
maila gärna :)
emma.svenson@live.se

Åsa sa...

Hej,hej
Jag fick beskedet av en gynekolog jag gick till att det var ivf som gällde för min del. Hon var specialiserad på endometrios (riktigt skönt med en som hade full koll för en gångs skull)Hon skrev remiss med en gång till oss, men vi valde att avvakta några månader och fortsätta försöka på egen hand. Men hon menade på att det i princip inte var någon större idé med stimulering och liknande. Gjorde titthål i okt-08 då upptäckte de att en äggledare var igentäppt. Löste detta problemet då, men stor risk att det kan komma tillbaka redan månaden efter igen. Kul nästan jämnt... Men så roligt är det med endo, har du ju också koll på!
Lycka till iallafall vad för beslut ni än tar. Kommer följa din resa.
Kram Åsa

MDB sa...

Hej, tack för era kommentarer. Vad skönt det låter med din läkare Åsa. Jag tycker att det verkar svårt att få grepp om min läkare och hur mycket hon vet om endo egentligen. Tycker t ex att de kunde kollat mina äggledare när jag opererades eftersom de redan då misstänkte att det var endometrios, men inte. Plus att trots att cystorna uppenbarligen växer och frodas så fortsätter hon att hävda att det inte behöver vara några problem för oss att bli gravida. Som om det inte räckte med problem så ska vi behöva oroa oss för att vi inte får rätt hjälp också...