måndag 31 maj 2010

Blandade känslor

Just nu drivs jag av väldigt motstridiga känslor. Å ena sidan vill jag inte vänta med att glädjas, men å andra sidan är jag väldigt rädd för att någonting ska gå fel. Trots att jag är väldigt nyfiken på vad som händer där inne är jag alldeles för nervös för att anmäla mig på något sånt där graviditetsutskick på nån site, och att börja sticka på något litet känns väldigt lockande men också alldeles för läskigt. Att skaffa någon sådan där gravidräknare på bloggen vågar jag nog inte göra förrän om många veckor. Jag vet att det inte spelar någon roll för utgången, men det jag får ändå en rädsla i magen när jag tänker för långt fram.

Samma sak gäller symptomen, jag är väldigt kluven. Ena stunden känns det som att allt är borta och rädslan kommer i magen, men sen får jag nån obehagskänsla och så är allt bra igen. Det där vaga illamåendet var väldigt påtagligt imorse, det var inte långt från att det var något som kom upp. Det trodde jag att det var lite tidigt för?

En sak har jag dock gjort, och det är att försöka räkna ut det här med veckorna. Mensens första dag var 27 april, och som jag har förstått det är det då dag 5+0 imorgon - har jag räknat rätt då? Och att jag alltså på samma gång går in i vecka sex?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Grattis till pos gravtest!
Enl barntotal och befruktningsdagen är du i v 4+3, vecka 5. Beräknad förlossning: 3 februari 2011!
Spännande! Grattis en gång till!

Anonym sa...

Du kan ju alltid gå in och kolla t.ex. vårdguiden eller annan grav sida (eller ringa till CvL, de vet hur man räknar:)). För mig kändes det verkligt först när de sa att jag var i den och den veckan och dagen.

Det kan kännas lite lättare med väntan om man sätter upp delmål, t.ex. första UL, v 12 etc. Men jag måste säga att jag tyckte veckorna kröp fram till vecka 12. Oron var så stor. Lycka till nu!

MDB sa...

Tack för svaren. Har kollat lite på grav-sidor, men har fått lite olika svar på vilken dag det är. Ska nog kolla med CvL och se vad de säger.

Det där med delmål är nog väldigt bra, känner redan att dagarna kryper fram och jag är sååå nervös för att något ska gå fel.