onsdag 26 maj 2010

Ruvardag 10 - hyfsat duktig

Efter att jag kom hem helt ledsen och uppgiven igår bara för att jag sett liiite liiite brunt har jag bestämt mig för att sluta titta på pappret vid toalettbesöken. Det går ganska bra, det gäller bara att blunda och slänga. Det är inte värt att bli nedslagen bara för att ha analyserat ett papper till minsta beståndsdel och då menar jag verkligen analyserat. Det räcker med något så litet att det knappt är synligt för blotta ögat, är det av en avvikande färg så slås jag ner i skoskaften. Sån liten mängd kan jag inte tänka mig någon roll för utgången, och kommer mensen så kommer jag att märka det ändå utan att ha oroat mig i flera dagar innan.

Man skulle ju kunna tro att detta gjort mig mer positiv, men just nu känns det ändå som att det är kört. Jag känner verkligen ingenting! Så klart hoppas jag ändå, men något inom mig säger att det är något som inte är rätt...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh. Vet inte vad jag ska säga. Bara att du inte ska ge upp än. Kram på dig.

loba sa...

Inte ge upp än.
Man måste inte känna något på en gång. Jag tänker fortsätta hoppas att det gått bra och att ett pyre fäst i dig.

Stor kram!

TeachMom sa...

Jag fortsätter hålla tummarna. Det kommer att bli bra! Som sagt, det känns kanske inte från början.

Joanna sa...

:( :( Håller tummarna fortfarande!!

Kram

Ss sa...

Hej!
Jag hittade din blogg i våras när jag själv gick igenom min första IVF. Du låg då en dag före mig i ruvningen! Det gick inte bra för mig heller då. Men positivt för dig var ju att du blev gravid, det visar ju att du kan bli det!

Nu ser jag att du är på gång igen och jag hoppas verkligen det går bra!! Än finns ju stort hopp om att det ska bli positivt! Jag förstår det som att du gjorde färskt IVF med med äggplock o.s.v den här gången? Fast ni har ett fryst embryo från förra gången? Kan vara kul att höra hur andra resonerat när man väljer den fulla behandlingen för att få färska ägg kontra använda ett fryst embryo. Jag har förstått det som att många gör färska IVF efter varandra, kanske för att hoppas lagra flera till frysen för säkerhets skull? (ju yngre kvinnans embryo är, desto bättre är det väl statistiskt sett). Vi fick tre embryon till frysen sist och jag återförde ett av dem i måndags. Är alltså på ruvardag 3. Vi tänkte nog inte så mycket egentligen och vår läkare sa inget särskilt, det blev bara naturligt att fortsätta med dem vi lagrat i frysen. Det blir ju möjligtvis lite billigare om vi lyckas denna gång (26000 betalade vi sist, nu 10000), dessutom mindre krävande operation förstås. Stort lycka till nu i alla fall!

Moi sa...

Tack för din kommentar hos mig. jag ska hålla tummarna för att det går bra för dig och släck lampan så KAN du inte analysera pappret.

sköt om dig.

MDB sa...

Tovalisa, Loba, Joanna och Teachgirl - Nej, än har jag inte kastat in handduken, men det börjar bli riktigt nervigt nu! Tack för att ni håller tummarna!

Ss - Spännande att du är på ruvardag 3, lycka till! Ang FET jämfört med en ny IVF så resonerade vi så att eftersom vi bara skulle hinna ett försök innan sommaren och vi bara hade en fryst med 75% chans till upptining så ville vi inte chansa på att det kanske inte skulle bli något alls. Självklart hoppades vi också på fler till frysen för att våga satsa på FET senare, men nu blev det ju inte så. (och ja, jag är fortfarande lite bitter - hela 6 omogna ägg!).

Moi - Kul att du tittat in här och tack för att du håller tummarna för mig!