torsdag 27 maj 2010

Ruvardag 11 - testa eller inte

Dagarna går trots allt. Å ena sidan känns det ganska bra jobbat att ha tagit sig till dag elva, å andra sidan känns det som att det fortfarande är väldigt tidigt och att jag inte kan ropa hej än. Jag har dock inte kunnat hålla mig helt från att kolla på pappret, och hittills har det inte varit någonting färgat utan det där lilla crinonegojset jag såg tidigare. :-) Kan ju inte låta bli att tänka tillbaka på förra gången när jag såg blod på dag 10.

Nu börjar dock köpslagningen om när det är dags att testa. Jag har ju min riktiga testdag på dag 18, men ni kan ju gissa att jag inte kommer att klara av att hålla mig så länge. Min tanke var nog att testa på dag 14, självaste mors dag, men nu vet jag inte längre. Anledningen är att vi är bjudna på en fest imorgon och det skulle vara skönt att veta hur det har gått. Eller snarare, om det har gått bra, för blir resultatet negativt blir jag nog så nedslagen att det bara är att skippa festen. Samtidigt känner jag att jag inte vet om jag kommer att ha roligt om jag går dit och är nojig över hur det ska gå, så kanske blir jag hemma deppig ändå. Självklar funderar jag ju på att testa för att chansen finns att det kan vara positivt och jag får gå på festen sprudlande glad, men jag kan ju inte bara tänka så för det kan ju likväl bli negativt. Åh, det är så svårt. Hur skulle ni andra ha gjort?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan förstå att det är svårt att vänta, men jag tycker att du ska försöka. Eftersom att din testdag inte är förrän dag 18 så kan resultatet bli missvisande, om det blir neg, och du blir deppig utan anledning. Försök att hålla ut, fastän det kliar i fingrarna :)

Smassk sa...

Hej!

Förstår helt och fullt hur du tänker. Jag skulle testa på RD 12, dvs 14 dagar efter ÄP (och därmed 14 dagar sedan ägglossning). Graviditetstester kan man ta från första dagen med sen mens och mens ska man ju ha 14 dagar efter ÄP (ägglossning). Så det borde ju vara ok då. :)

Så är min fabulösa plan att göra själv iaf.

Lycka till!

/S på RD1 ...suck...

Kix sa...

Försök att låta bli att testa, gå på festen och du kommer förhoppningsvis släppa tankarna på denna situation och kan fokusera på den roliga festen.

Ss sa...

Försök att låta bli, det är så onödigt att bli felaktigt besviken! Försök att ha kul på festen! Men jag vet hur det känns. Jag är som sagt på dag 3, men ska i alla fall försöka att inte testa förrän dag 18. (mensen lär väl dock komma tidigare om den gör det, sist kom den på dag 15).

FC sa...

Som förstagångsbesökare här... Att låta bli att testa är så förfärligt svårt. Samtidigt kanske egentligen det man borde göra. Men... jag har testat tidigt, tidigare än jag mår väl av. Så kan du vänta, vänta. Annars är 14 dagar efter ÄP väl rätt okej ändå

Anonym sa...

Snälla vänta! Det är du skyldig dig sjäv. Om man läser bloggar verkar ju ingen i den här bloggvärlden vänta men gör det verkar ju inte göra en gladare att testa tidigt precis... man får några dagar till låns ibland dock. Man ser det som tidigt missfall om man sedan får mens någon dag senare, och kanske har man inte ens varit gravid, bara testat för tidigt. Jag kanske låter hård men klinikerna har ju ett visst testdatum av en anledning. Jag väntade till riktiga testdagen (bör ha varit samma som dig eftersom vi går på samma klinik) och det blev som tur var ett plus. Då gick det att lita på, på riktigt. Håller tummarna för er.

Timea sa...

Jag vet hur himla svårt det är med att vänta på testdagen, men trots detta är jag emot den för tidiga testning. Jag säger alltid att det inte är utan någon anledning att man får en testdag. Om testet vore säkert tidigare skulle de inte säga att man behöver vänta 18 dagar. Jag håller med de andra, försök låta bli att testa än.
Du har inte fått mens än och det är ett väldigt bra tecken. Tänk på det. När det gäller symptomerna är de annorlunda vid alla graviditeter. Och sedan många kvinnor känner ingenting alls i första veckorna trots att de är gravida.
Jag håller tummarna och hoppas på att det ska gå vägen nu.
Kram

Lilla Knyttet sa...

Min stora plan förra gången var att vänta. Nu började jag ju blöda redan innan testdagen, så då blev det ju tidigare ändå. Den här gången ska jag försöka hålla mig igen.

Ska vi sluta en "inte-testa-för-tidigt-pakt"? ;)

TeachMom sa...

Jag testar inte tidigt, men det är nog p g a att jag inte vill se ett minus i förtid. Försök att vänta, det kan ju bli ett felaktigt negativt besked och det blir ju ingen gladare av.