söndag 23 maj 2010

Ruvardag 7 - symptomcheck

En vecka avklarad! Nu går vi alltså snart in i den riktigt nerviga perioden, när det faktiskt blir riktigt läskigt att besöka toaletten och alla eventuella symtom granskas än mer. Jag ska försöka att vara noggrannare än förra gången med att skriva ner allt jag känner, för jag känner nu att jag har ett stort behov av att gå tillbaka och jämföra med hur jag kände då och blir fruktansvärt frusterad när jag inte minns.

På ruvardag sex förra gången skrev jag i alla fall att jag inte kände någonting mer än att håret var flottigt. Nu har jag inte ens flottigt hår! Vet inte om jag inbillar mig att håret och huden är något fetare, bara för att jag så gärna vill känna igen symptom, men hur som helst är det inte som förra gången. Något som också verkar vara annorlunda än förra gången är att jag fortfarande är öm i bröstvårtorna, även om önheten avtagit från hur det var kring ÄP.

Dessutom börjar jag känna mig förkyld och det är rätt intressant att det gjorde jag också förra gången runt den här tiden. Kanske är det inte alls en vanlig förkylning utan någon typ av symptom? Täppt i näsan, trött och lite vimsig i huvudet.

För övrigt kan jag berätta att på festen igår så smakade jag även vanligt vin från makens glas, och fy vad äckligt det var. Det kändes som att dricka ren sprit. Trodde först att det var extra starkt vin, men när en vän senare sa "smaka på mitt vin, det är jättegott" så var det samma sak. Funderar på om det kan vara kontrasten mot mitt alkoholfria vin som gjorde det, eller om det är något som kroppen vill säga mig? Jag hoppas på det senare...

För övrigt har jag bestämt mig för att tjuvtesta nästa helg, antingen på dag 13 eller dag 14. Jag kan inte vänta till dag 18 och vill dessutom gärna testa på en helgdag så att jag får tid att smälta resultatet. Förra gången testade jag ju positivt på dag 13 så jag tänker att det borde ju inte ta längre tid för hormonhalterna den här gången, om det nu finns något där. Så nu är det alltså max en vecka tills jag vet. Det känns både skönt och fruktansvärt läskigt.

9 kommentarer:

Mikaela sa...

Spännande tider. Hoppas att det lyckas. Jag försökte också att skriva upp symptomerna under min första ivf så jag nu kan jämföra med min andra som börjar i juni. Men skrev nog inte så detaljerat. Tänk om man bara kunde hoppa över ruvardagarna!!!

Marre sa...

Har bara en sak att säga: HOPPAS!!!

avlängtantilldig sa...

hoppas för dig denna veckan då :-)

TeachMom sa...

Spännande. Jag ska testa på tisdag och vågar inte testa förrän då. :-) Håller tummarna för dig!

TeachMom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
MDB sa...

Miakela - Ja, visst vore det skönt! Gällande symtomen så tror jag inte att jag hade kunnat skriva nog detaljerat. Om jag skrev "det molade" så frågar jag mig nu HUR det molade...

Marina & Avlängtantilldig - Tack för att ni hoppas!

TechGirl - Håller tummarna att det går bra på tisdag!

Anonym sa...

Apropå förkylningarna så sätts ju kvinnans immunförsvar ned den allra första tiden i en graviditet för att inte stöta bort ägget/embryot.
Kanske ska du ta en snuvig näsa som ett riktigt bra tecken!

Kram!

Barnarlivet sa...

Har läst igenom om din helg med trettioårsfesten. Fy faen för ex som är gravida, man tycker att man kommit över dem men ändå hugger det till i hjärtat att de hann först. Jag håller tummarna för plus för dig snart. Jag tror att det är den här gången det händer:)

MDB sa...

Tovalisa - Hoppas på att det är ett bra tecken.

Barnarlivet - Ja, visst är det så. Jag har också mina ex i samma kompisgäng, så det bli ju tyvärr en hel del snack.