lördag 8 maj 2010

Snabbt boktips önskas

Nu ska jag snart iväg och testa zonterapi, mycket spännande. På vägen dit ska jag dock försöka köpa en bok till min bror som fyller år. Jag älskar att läsa och har försökt att pracka på honom både det ena och det andra i läsväg, så jag tyckte att det var jättekul att höra att han önskade sig böcker. Problemet att bara att vi absolut inte har samma boksmak så jag känner mig lite rådvill. Jag läser gärna klassisker, men också nyare böcker. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att jag fastnar för en bok, men ska jag ge exempel på böcker som jag verkligen älskat så kan jag nämna Never let me go, American Wife och Maken. När det gäller min bror har jag bara en bok som preferens och det är att han gillade Snabba Cash. Funderar på att sätta ihop ett bokpaket med pocketböcker så kanske nån av dem träffar rätt. Jag mottar väldigt gärna tips om det är nån som har sådana.

7 kommentarer:

Sara sa...

Harlan Coben's böcker är riktigt riktigt bra och sjukt spännande. Lättlästa är det också.
Flera killar/män i min omgivning gillar dem massor..

Hoppas du finner något bra!
Kram kram

Turbolina sa...

Gillade han "Snabba cash" så kan jag tänka mig att han kan gilla en amerikansk deckareförfattare som heter Michael Conelly. Han har skrivit dels enstaka böcker och dels en serie om en ganska tuff snut i L.A som heter Harry Bosch. De böckerna är typ 4 av sammanlagt 8 böcker som min sambo läst i hela sitt liv. Min sambo gillar också Jan Guillos böcker om Arn. Lycka till både med presenter och sprutor!

Yevonde sa...

Är han i deckargenren så bland det bästa man kan läsa är Dennis Lehains böcker. Det finns så mycket skräpcrime, men hans böcker är smart uppbyggda och känns genuina. :) Två av dem har blivit film, Mystic River (Rött regn svensk titel) och Shutter Island (Patient 67 svensk titel) - bägge väldigt bra.

Yevonde sa...

ps. hoppas du gillade zonterapin! :)

MDB sa...

Tack för tipsen! Hann bara se Saras innan jag gav mig ut, så det blev en bok av Coben (de hade bara en på svenska) och sedan två på tips från tjejen i affären.

Single Mother by choice - Jag gillade zonterapin - tror jag, för jag hade lite svårt för kvinnan som tog hand om mig och rummet var också extremt osympatiskt. Men det här var ju mer för att prova på, och jag kan absolut tänka mig att gå till någon mer erfaren.

Yevonde sa...

Ja man måste ju klicka lite med den som trycker.. :)
Bor du i Sthlm så kan jag rekomendera Elsie som jobbar här http://www.halsohornan.se/ lite flummigt, men det tror jag zonterapi är över lag. :)

MDB sa...

Tack - Ska absolut kolla upp henne!