måndag 3 maj 2010

"Det märks att du inte har barn..."

Jag går på språkkurs en gång i veckan och där deltar även en kvinna som har dotter på snart ett år. Vi brukar ofta få börja lektionen med att alla berättar vad de har gjort under veckan som gång, och det är inte ovanligt att hon kommenterar vad jag har gjort (och ibland andras) med ett "det märks att du inte har barn". Vet inte om det är att hon i stort sett är ensamstående och att tid för henne är en bristvara, men ni kan ju förstå hur det känns i hjärtat att få sånt där slängt i ansiktet. Ska jag skriva något i "positiva Maj"-andan så är det att jag idag inte tog åt mig utan bara tänkte att det var tråkigt för henne som verkar sakna sin tid. Och eftersom det var sista gången så tänkte jag också att "får se om jag får den kommentaren när jag kommer med min mage nästa termin".

6 kommentarer:

loba sa...

Det och "det där kommer du att förstå när du får barn" är ett par av de absolut mest smärtåsamkande, överj*vliga uttryck som finns.

Starkt och bra av dig att kunna sätta dig över det idag.

Greengal sa...

så ska det låta! Positivet! (när du kommer med din mage nästa termin)

En kvinna skulle anställas på vårt jobb, jag frågade vad hon gjorde på fritiden varpå hon svarar: Ja, du ser ju rätt ung ut, du kanske inte har några barn...

Vilket svar, fy vad arg jag blev på henne inombords. Hon kunde ju förstås inte veta att jag varit ofrivilligt barnlös i 1½ år, men så svarar man väl inte!

Yevonde sa...

Det finns så många okunniga människor. Min syster hade lite släng av det där och hon berättade för mig igår att hon läst flera av bloggarna jag länkat till och fått sig en rejäl tankeställare. De flesta tänker helt enkelt inte. Det gick ju enkelt för henne, då är IVF en främmande värld som några få drabbas av. Inte många, och inte folk i hennes närhet.

Stor kram!

Mikaela sa...

Jag har också någon gång fått det där slängt i ansiktet. Det sårar verkligen! Eller res och njut nu medan ni inte har några barn. Man kan liksom resa och njuta med barn också. Blir så sur ibland!

Timea sa...

Den är den ena värsta meningen som man som ofrivilligt barnlös kan få.
Men det visar också tyvärr att många som blir spontant gravida har inte den minsta aning om att hur mycket vissa andra behöver kämpa. De tänker inte ens på att kanske de trampar på väldigt känsliga marker med deras kommentar. Jag kan faktiskt bli arg på dem!

Åsa sa...

Starkt tänkt! Bara ge henne besked nästa termin!