söndag 17 oktober 2010

Dagen efter

Igår var jag på fest för första gången sedan jag blev gravid. (Eller rättare sagt, sedan jag vetat om att jag var gravid för jag var faktiskt på några fester under ruvartiden.) Idag känner jag mig nästan bakis, men det beror troligen på att grannarna också hade fest och att jag och maken blev väckta klockan halv fyra av en rejäl volymhöjning och att det sen var sjukt svårt att sova bra. Det här med sömnbrist är egentligen min största erfarenhet av fest-bakfylla, eftersom jag inte tycker att det är så kul med alkohol och extremt sällan dricker mer än ett par glas vin.

Jag har aldrig varit någon festprisse, men igår kändes det ännu mer tydligt. Jag hamnade ganska snabbt i soffan med de två andra gravida i kompisgänget och det var riktigt trevligt att få frossa i gravidsnack för en gångs skull. Däremot hade jag hellre gjort det i ett annat sammanhang än hög musik och röklukt som smet in genom den inte helt stängda balkongdörren. Jag tycker helt klart att fester är trevligare i teorin än i praktiken, och ju tidigare desto trevligare. Igår stannade jag lite för länge och kände mig riktigt sunkig när jag kom hem och märkte att jag faktiskt luktade rök i håret, fy. Roligt ändå var dock att träffa lite vänner som det var länge sen sist, och att de andra gravida sa att självklart måste vi ju ses när vi alla tre är föräldralediga! Väldigt trevligt!

Idag är alltså en seg dag med lätt huvudvärk och en smygande trötthet. Ska dock försöka att få lite städning gjort här hemma, sätter på nya Säkert-skivan så går det lite lättare. :-)

2 kommentarer:

Åsa sa...

Aldrig roligt att vara bakfull, oavsett om det beror på alkohol eller sömnbrist!
Du vännen, satt och funderade på en sak. Visst var det så att du åt p-piller ett tag innan du satt igång med ett IVF-försök? Visst var detta pga endometriosen? Vet att jag läst det men minns inte när... :-(
Har funderingar på att starta med det nämligen.
Stora kramar

MDB sa...

Ja, jag fick äta p-piller innan vi kom igång med första försöket. Detta pga att jag fått en cysta som började bli ganska stor och man hoppades kunna minska den (har svarat bra på sådan behandling tidigare) och det funkade så bra att den försvann helt på bara en månad!
Har inte hört om så många andra som ätit p-piller innan, mer vanligt att försöka "svälta ut" endomtetriosen genom att spraya längre tror jag. Hoppas att ni hittar någon bra lösning.
Kram!