måndag 11 oktober 2010

En fråga

Jag håller ju på med en (ständig?) rensning i lägenheten och hittade då min neccesär med alla sprutsaker - oanvända sprutor och kanyler till menopuren och pennkitet till Puregonen. Vad har ni andra gjort med de sakerna? Själva läkemedlen är det ju Apoteket som tar emot, men tar de emot "tillbehören" också? Jag har ju en stark motvilja mot att slänga användbara saker så jag skulle gärna se att det fanns någonstans där man kunde lämna även detta.

9 kommentarer:

Candra sa...

Man kan lämna in dem på apoteket så tar dem hand om dem, gjorde likadant med mina sprutor och annat.

Mvh
Candra

Maja Gräddnos sa...

Jag lämnade allt mitt till vår IVF-klinik. De tog gärna emot obrutna medicinförpackningar och sprutor. Jag antar att de använde dem vid demonstrationer, samt att de kunde lämna ut till IVF-patienter som behövde om ex-vis apoteket hade slut.
Att slänga menopur känns riktigt omoraliskt med tanke på hur mycket det faktiskt kostat. Jag minns att mina doser gick på ca 1500 kr per kväll! Tack och lov för högkostnadsskyddet.

Pi sa...

Lämnat de till apoteket.

Timea sa...

Jag lämnade allt på apoteket.

MDB sa...

Tack för svaren. Ska nog kolla med IVF-klinken, kan tänka mig att de kanske använder de mer än Apoteket (där gissar jag mer på att det förstörs på ett "ok" sätt). Det är ju den där lilla neccesären och allt, och den är ju inte "använd" annat än att sakerna har legat där i.

Pi sa...

Du har fått en Award av mig. Kram!
http://lavidaconnosotros.blogspot.com/2010/10/glad-for-award.html

Maja Gräddnos sa...

Vet du vad! Necessären är perfekt som skötnecessär de gånger man inte orkar släpa med hela skötväskan. Våran ligger alltid i bilen ifall det skulle uppstå en nödsituation. Det går ner två blöjor och ett litet paket tvättlappar! Känns ju som en rolig användning av den dessutom, tycker jag :-)

avlängtantilldig sa...

Ja jag har flyttat över nu, du har väl fått mail om adressen? :-)

MDB sa...

Pi - Tack för awarden!

Maja - Tack för tipset, smart användningsområde!

Avlängtantilldig - Jepp, ska kolla in den nya bloggen senare idag!