söndag 13 december 2009

Hur många barn

I helgen var jag och maken på middag hos ett par vänner till oss som har tre barn, den äldsta är fem år. Det var minst sagt livligt, och när vi var på väg hem sa maken "vi börjar med en va?".

Vi har diskuterat det här med antal barn. Jag har redan storhetsvansinne säger att jag vill ha tre stycken om jag får välja, gärna i rätt snabb takt. Maken är mer realist och säger att vi ska ju vara tacksamma om vi får ett. Jag vet ju att han har rätt, men jag har drömt om en stor familj och har också svårt att inte tänka ett steg längre och att se bilden av min lilla familj framför sig. Men en sak i taget, nu fokuserar vi på att få ett barn över huvud taget.

För övrigt hoppas jag verkligen att läkaren återkommer med provsvaret kring mitt sköldkörtelvärde redan i veckan. Om det nu är så att jag måste medicinera ner det, vilket jag tror, så hopppas att jag att det skulle kunna göras samtidigt som nedregleringen. Om den nu ska vara så pass lång som jag tror så skulle det vara skönt att få komma igång så fort som möjligt.

5 kommentarer:

avlängtantilldig sa...

Önskar mig med tre täta barn ;) önska kan man ju alltid göra! Givetvis blir man överlycklig om man får ett barn, men hellre fler än färre om man skulle fått välja ;)
kram

MDB sa...

Du har så rätt - önska kan man ju alltid! Det gör ju dessutom alla de andra, de som aldrig tänkt tanken att det skulle vara svårt att få barn. Kram.

Pi sa...

Själv har jag riktat in mig på ett, men önskar hett två. Att jag skulle få tre känns inte bara som en utopi utan faktiskt helt stört omöjligt. Har också haft en dröm om tre, men nu är den drömmen decimerad till två. Kommer ändå att vara nöjd om vi får ett, och får vi inget alls så vet jag att vi kommer klara oss ändå. Vi har pratat om det så det känns skönt.

loba sa...

härhemma röstas det på tvillingar. eftersom den här tanten är så gammal ;)

Fru barnlös sa...

Jag har alltid tänkt mig två barn ganska tätt, gärna tvillingar. Nu känner jag att det inte spelar så stor roll bara jag får ett barn i alla fall.