fredag 11 december 2009

Och den där jävla sprutan...

...kan jag bara få den nu! Hur skeptisk jag än har varit (och fortfarande är en smula) så vill jag bara ta den. Innan vi går in i behandlingar och förhoppningsvis graviditet. Men allt det här med vem som får och inte får ta sprutan gör mig bara förvirrad, tycker att man hela tiden får höra "inte än, fortfarande bara riskgrupper och barn", men ändå får folk vaccinet hela tiden.

3 kommentarer:

Pi sa...

Läkemedelsverket har tidigare i höst gått ut med att man avråder från att ta svininfluensasprutan 3-4 veckor innan ÄP eller 3-4 veckor efter ET. Så, gör det alltså i god tid före eller ett tag efter din IVF-behandling.

Vi visste inte om detta och följde klinikens råd om att ta sprutan innan ÄP (en vecka innan blev det för vår del) och detta vårt fjärde IVF lyckades inte alls. Tidigare har vi haft ganska bra resultat. Vet inte om det berodde på det, men visst blir man misstänksam, för vi har inte ändrat något annat i vår behandling.

MDB sa...

Pi - Ja, jag läste ju om det på din blogg, och just därför vill jag få det här gjort så fort som möjligt för jag vet att om jag tar det på den här sidan året så är det lugnt inför behandlingen.

Sade kliniken för övrigt något till er om att de rekommenderat fel efteråt?

Pi sa...

Nej, kliniken hävdade både att rekommendationerna tagits bort på Läkemedelsverkets sida. Men vi såg att den i alla fall låg kvar på Krisinformations sida efter det. Hittade aldrig informationen på Läkemedelsverkets hemsida, om vi gjort det skulle vi ju aldrig ha tagit sprutan!

Hur som helst så sa de att de inte kunde tro att sprutan skulle ha påverkat. Men det måste ju vara jättesvårt för dem att veta eftersom så lite tester har gjorts!

Om vårt nya IVF går bättre än det förra så kommer vi inte att kunna låta bli att tro att det var sprutan som orsakade det katastrofala resultatet. Men, vi får vänta och se..