torsdag 26 augusti 2010

En hypotetisk fråga...

...om man har bestämt sig för en vagnmodell tillsammans, och när man sen bara ska visa sin man hur begagnatmarknaden ser ut och råkar snubbla över ett riktigt fynd, är det då dumt att strunta i planen att köpa vagn först efter RUL?

Hälsningar "I valet och kvalet"

7 kommentarer:

Popcorn79 sa...

Hihi, jag känner igen mig! ;-) Fast för vår del var det ju faktiskt efter RUL, men ändå! Jag slog till och köpte vagnen! =) Nu vet jag inte om det var ett riktigt fynd, tror kanske att jag betalade lite överpris för den... men sparade ändå några tusenlappar mot en splitterny, så jag är nöjd! =) Förstår om man vill vänta till efter RUL, och det kanske rekommenderas, men ni har ju trots allt redan varit på ett ultraljud tidigare och då såg ju allt bra ut. Jag känner att man måste våga lite också och inte bara vara så nervös för allt, som man (jag inkluderad såklart) lätt blir när man har haft svårt att få barn.

Både jag och min man var lite nervösa för att ha en vagn ståendes hemma om något skulle hända. Men som en kompis till mig sa så spelar det ju egentligen inte så stor roll. Man har ju andra saker som man kommer förknippa med barnet i alla fall, och varje gång man går förbi det som skulle vara barnrummet så kommer det kännas jobbigt... OM något skulle hända alltså. Nu menar jag inte att måla fan på väggen, utan jag menar att en vagn inte egentligen gör till eller från. Hoppas du hänger med på vad jag menar! Slå till tycker jag! =) Lycka till!

TeachMom sa...

Rent hypotetiskt skulle jag säga att ni ska köra på. Men rent krasst kommer det att dyka upp flera fynd på Blocket... Ambivalent? Jag? You bet! :-)

MDB sa...

Popcorn - Ja, det är lite så jag tänker också. Vi var ju faktiskt på ul i v.13 och det är ju väldigt liten risk att något skulle visa sig vara fel nu. Samtidigt är det ju jobbigt att ha betalt flera tusen för en vagn om det skulle hända något. Men det kan det ju göra i v.35 också... ahhh, det är svårt.

TeachGirl - Ja, det är är ju själva grunden till ambivalensen. Man vet ju vad man har men inte vad man får, eller vad man ska säga. Det är ju troligt att det kommer att komma fler fynd. Samtidigt har jag kollat av lite då och då de senaste veckorna när vi velat lite mellan vilken vagn vi skulle ha, och ingen vagn har varit så "fyndig" som den här.

toksnippa sa...

Svårt det där, men fynd är alltid fynd vet du! ;-)

Timea sa...

Om ni gillar barnvagnen så mycket köp den! Man kan aldrig känna sig 100% säkert att allt går bra, tyvärr är livet så att alltid kan hända något. Men man måste lära sig att släppa oron och tro på att allt ska gå hur bra som helst (säger jag som är en himla orolig människa ;-)). Ert RUL ska se bra ut, och ni ska få den här bebisen om ungefär 20 veckor (om jag har bra koll var du är i din graviditet nu).

Njut det växande livet i magen och köp barnvagnen!! :-)
Kramar

Barnarlivet sa...

Köp vagnen om ni gillar den! annars kommer ni bara gå och gräma er längre fram. Man kan inte leva livet i ett stort "tänk om". Klart din graviditet kommer gå bra!

toksnippa sa...

Svar på försäkringsfrågan:

Nej vi är inte försäkrade i IF annars heller, bebis kommer få vara kvar i IF sedan när det övergår till barnförsäkring med. Framöver flyttar vi nog successivt över alla försäkringar dit - men som det ser ut nu så är vi nöjd med att ha allt spritt. Ha ha! IF får allt smöra lite o ge mängdrabatt först ;-)

Det är verkligen en djungel! IF och Trygghansa har de bästa villkoren vad de gäller barnförsäkringar så det är därför jag velade emellan. IF har högre belopp när det är något, så det föll på det.