onsdag 9 juni 2010

Dumma apoteket

Idag var jag inne på Apoteket för att till slut lämna in den överblivna medicinen och förpackningarna från sista IVF:en. Jag har varit osäker på vad jag skulle göra med de burkar som ändå är tömda, men där det ändå kan finnas lite läkemedel kvar i botten, och själva sprutorna. Förra gången lämnade jag in dem också och det var ingen som sa något om det, men den här gången verkligen skrek kassörskan att det där kan du inte lämna in, och allt i samma påse med sprutor- det är ju FARLIGT! Jag kan säga att ALLA inne på Apoteket tittade på mig och jag ville så klart sjunka genom golvet. Undrar hur många som undrade vilken sjukdom jag hade. Dålig stil tycker jag med tanke på hur mycket det propageras för att folk ska lämna in sina läkemedel, och att även om de inte ville ta emot hela påsen som den var så kunde hon ju har förklarat det lungt och sansat istället för att ropa så alla hörde. Känner mig inte så lockad av att gå tillbaka dit.

5 kommentarer:

Kix sa...

Vaddå, tar de inte emot överblivna läkemedel om sprutorna och tabeletterna är i samma påse? I så fall har jag missat informationen kring detta eftersom allt mitt ligger i samma påse... jag vet inte om jag törs gå till apoteket nu...

Vart finns denna instruktion kring sortering av överblivna läkemedel?

Kix

MDB sa...

Ingen aning. Det har ju gått förut, men jag vet inte faktiskt... Kände mig mest så himla dum som blev utskälld inför alla som var där så jag vågade faktiskt inte fråga utan tog bara tillbaka påsen och gick.

Pi sa...

Jag har bara ett ord för den där damen - sugga! Som om man inte har nog när man ska gå igenom allt som följer av en IVF. (Även om du fick ett härligt plus i slutänden :-).

MDB sa...

Pi - Det var ett bra ord!

toksnippa sa...

Va?!
Jösses.... du påminde mig iallafall att tömma mitt "förråd" här hemma, lämna in det till apoteket. Har sprutorna och dess tillbehör i en hård plastburk och alla tabletter o burkar i en påse.
Hoppas inte jag får den reaktionen.. då exploderar jag nog tillbaka! Ha ha!