måndag 14 juni 2010

Nervös!

Imorgon är det dags för vul och jag är sååå nervös. Hoppas hoppas att allt ser bra ut! Jag vet faktiskt inte vad jag gör om det inte gör det, så det måste helt enkelt se toppen ut.

Planen är att både jag och maken går dit. Det är ju ändå vårt barn vi ska titta på och då tycker jag att det är hans rättighet att också vara med. När jag berättade detta för en vän tyckte hon dock att det var konstigt eftersom det var vaginalt ul. Hur har ni andra gjort?

17 kommentarer:

Åsa sa...

Sambon har alltid varit med mig på kontrollerna vid ivf samt vid ÄP och ET där det också sker VUL. Inget konstigt precis som du skriver är man ju två om det. Och det e ju faktiskt så när jag gjort vul iallafall att sambon fått stå bakom ett skynke eller vid sidan och ser enbart skärmen och inte vad läkarna håller på med vid bebisentrén..
Kramar

Timea sa...

Min man var med mig på alla ultraljud, jag tycker inte att det är något konstigt med det.
Allt ska säkert se bra ut! Det blir underbart!
Kram

Anna sa...

Min man har varit med på alla VUL. Absolut!

Du skrev till mig att din slemmhinna hann växa till sig. Hur snabbt växer den vet du det? Min var ju 5 mm nu men måste bli 8 mm tills på fredag! Usch vad jag är nervös!

Kram Anna

MDB sa...

Skönt att höra att det inte bara var jag som var konstig som ville ha med mig maken.

Anna - Jag vet tyvärr inte hur snabbt den växer, för nu när jag kom på det så fick jag bara börja med sprutorna en vecka sedan utan en extra kontroll. På den tiden hade den nog alltså växt till sig utan frågetecken, och eftersom ni har fyra dag på er så går det nog. Håller tummarna!

avlängtantilldig sa...

Min sambo var också med, första gången man fick se lilla bönan ju :-) det kan man inte missa, även om det är genom bebisutgången ;) lycka till! kram

maria sa...

Jag har gjort det 2 gånger och min man var med båda gångerna. För det första så tittar han ju mest på dataskärmen där bebisen syns och för det andra så skulle det inte vara första gången han såg hur jag såg ut mellan benen om han tittade hahaaa :)
Lycka till!

Kristina sa...

Givetvis ska sambon med, han lär ju ha sett dig förrut ;)
Ska inte männen vara med på förlossningen heller då?
Konstigt!
Klart han också ska få se underverket!
Lycka till!
Å GRATTIS!
/Kristina

MDB sa...

Skönt att höra att ni tycket så allihopa. Jag tyckte att det var självklart men när man är lite på helspänn av nervositet kan en kommentar fastna sådär som min väns gjorde.

Mikaela sa...

Lycka till imorgon, hoppas att allt ser bra ut. Min man har också varit med på alla. Jag tror att man kanske kan tycka att det är konstigt ifall man inte genomgått IVF. Om man har det så är det ganska självklart att mannen är med känns det som. För mig är min man en trygghet som finns där.

loba sa...

Lycka till imorgon!

Vad spelar det för roll att det är ett vaginalt UL?
För mig låter det självklart att din man ska vara med imorgon!
Det är ju er lilla bebis!

M har varit med mig på äggmätar-vul och kommer, om vi har turen, att vara med på bebis-vul. Allt annat skulle kännas helt fel.

avlängtantilldig sa...

Jag svarar på din kommentar på min blogg här, alla har rätt enligt föräldralagen tror jag det heter att ta ut 7 veckor ledigt före Bf, varesig man tar ut sin föräldrapenning eller går hem utan lön. Så det är upp till var och en. :-)

Pi sa...

Jamen, själklart ska mannen vara med! Om han ska vara med på förlossningen så måste han väl kunna vara med på ett vaginalt vul! Fattar inte vad de menar de du pratar om som tycker det är konstigt.

Härligt att ni ska få göra vul. Lycka till!!

Anonym sa...

Det var den märkligaste kommentar jag hört... men så står det ju också i föda barn-böcker att vissa kvinnor tycker det är obehagligt med gyn-undersökning vid förlossningen, eh... jag är van att nån rotar runt och bryr mig öht inte alls. Lycka till imorgon, det går säkert bra!

Sara sa...

Jag tycker man får göra som man vill, men för mig personligen tycker jag det är en självklarhet att mannen ska följa med. Han längtar ju lika mkt efter detta som du/jag!

Och du, det kommer se finfint ut imorgon. Kommer tänka på er!

Kram

TeachMom sa...

Klart han ska vara med om ni vill det! Som sagt, det är ju första gången ni ser hen. Så häftigt att ni ska göra VUL. Det kommer att gå briljant!

Anonym sa...

Som sagt, det har redan sagts. Men det var det dummaste jag hört. Inte vara med för att det är vaginalt!!! Klart att han ska vara med, om han vill och det funkar praktiskt.
Lisa
Ps håller tummarna

Lisa sa...

Ah hoppas att det har gatt jättebra! Vilken vecka är du i nu?

Min man har varit med pa VUL, inget konstigt med det tycker jag Han var ju även med pa ET :)

Kram Lisa