onsdag 22 september 2010

Barnvagnen!

Nu står det en barnvagn i vår hall! Vi har valt att köpa denna tidigt eftersom vi ville köpa begagnat och då vet man ju inte hur länge man får leta, så när vi hittade en vi gillade på Blocket så slog vi till. Nu får den stå i hallen så länge, och jag måste säga se den och tänka att där ska vår lilla skrutt ligga sen. Plötsligt känns de fyra månader som är kvar väääligt långa...

Efter en del funderade föll valet på en Bugaboo Cameleon. Det framför allt två saker som gjorde att vi föll för denna modell:
För det första var det absolut viktigaste att vagnen var lätt. Vi har två halvtrappor bara för att komma in i porten, och jag är väldigt liten måste orka ta upp och ner vagnen för dessa helt själv. Då spelar ett extra kilo på chassit plötsligt ganska stor roll.
För det andra så ville vi köpa en begagnad vagn och då var det ju viktigt att det fanns en hyfsat stor begagnat marknad, och det gör det absolut för Bugaboo.
Ytterligare ett plus var att den är väldigt flexibel och är lätt att justera om i olika lägen. Bland annat skiljer det 30 cm i längd mellan mig och maken och vagnen ska ju funka lika bra till bägge två.
Sedan ville vi också ha en hållbar vagn. Många av våra vänner som har haft en "stabilare" vagn med t ex mjuklift i sittdelen har när barnet börjar närma sig året bytt till en vagn av sulkymodell. Det vill vi slippa göra, och det känns som att det kommer att vi inte behöva med den här vagnen.


Det fanns inga bilder på vår färgsättning, men den ser ut som ovan fast det som är svart på denna är brun på våran.

Vi fick provköra vagnen på vägen hem och är helt enkelt väldigt nöjda! Någon som också var nöjd var katten som efter fem minuter hemma hade lagt sig tillrätta i åkpåsen. Vi har inte ambitionen att försöka hålla barnet undan från katthår, men någon måtta får det ändå vara så nu har vi satt på regnskyddet så att katten inte kommer åt att lägga sig. Det är ändå fyra månader kvar och på den tiden hinner en liten katt bli rätt övertygad om att vagnen är hennes och så är det ju faktiskt inte.

10 kommentarer:

Yevonde sa...

Fräsig! :) Bra med lätt vagn när det är trappor. Förstår att katten vill ligga i den :D

avlängtantilldig sa...

Bra val tycker jag :)

Jag vill jag kan... sa...

Vilket underbart och påtagligt tecken på att familjen väntar tillökning!!

TeachMom sa...

Kul! Det måste bli mycket mer påtagligt när man har en vagn i hallen... :-)

Marre sa...

Mycket bra val:)Praktisk.
Det där med kissen känner jag igen. Jag har slängt ett lakan över våran vagn. Men hon lyckas komma in under iaf....

toksnippa sa...

Så roligt med vagn! Grattis till den :-)

Ja, med dessa barnsaker - säng, vagn, bilstol... katter verkar gilla sådant ;-) Har alla bebissaker instängda i ett rum, annars blir nog bebisen luden själv om sakerna ska stå i förfogande till katten så länge i väntan på att den ska komma.

Tea sa...

Spännande och roligt att äntligen få köpa vagn.

loba sa...

Ett bra val, tycker även jag.
Så spännande och underbart att få börja fylla hemmet med tecken på tillökning!

Teres sa...

jättefin vagn, har hört mycket gott om dom där. Säkert super när ni har trapp oxå.

Turbolina sa...

Bra val! Hade också valt en bugga om den funnits för 2.

Visst är det en häftig känsla att köpa vagn. Minns att vi bara stod och tittade på den de första dagarna och körde runt med den i vardagsrummet. Helt plötsligt blir det lite overkligt att det faktiskt ska komma en liten som ska ligga i vagnen. Kram och hoppas att även bebben kommer att gilla buggan! Turbo