söndag 26 september 2010

v.22 (21+2)

Känns fantastiskt att det är ny vecka igen! Snart närmar vi oss tidpunkten då den lilla kan klara sig utanför magen vilket känns väldigt skönt för en orolig kvinna. Det känns också häftigt att för varje vecka som går så har vi kommit en vecka närmare

Nu är skrutten ca 22 m lång och väger ca 510 gram enligt Growingpeople. Här anges också att det kan gå flera dagar mellan sparkarna, men vi måste ha en ovanligt livlig liten en för här är det full rulle hela dagarna, brukar inte gå många timmar mellan att det buffas både här och var. Nu kan man även se utanpå magen när den lilla sparkar hårt vilket maken tyckte var väldigt fascinerande. Oftast sparkar den dock nedåt precis vid blygdbenet vilket känns lite obehagligt, men alla sparkar är så välkomna så! Jag älskar verkligen att känna hur den lilla rör sig därinne, det finns inget värre än när den är stilla lite längre än vanligt.

Vårdguidens gravidräkning börjar det skrivas om foglossning/bäckenuppluckring, men som tur var har jag inte känt av något sådant ännu. Jag mår faktiskt oförskämt bra. Visserligen har jag inte lika mycket ork som tidigare, så att som idag stå och baka flera timmar känns i kroppen nu. Det är dock inget som inte går över med lite vila och så fort jag sätter mig ner så känns det bra igen. Sedan har jag också börjat få sura uppstötningar (vilket maken skrämmer mig med är ett förstadium till halsbränna) men det är också fullt hanterbart. Enligt Growingpeople ska brösten nu producera mjölk vilket även barnmorskan informerade om när vi var där sist, och jag gissar på att det är det som har fått mina bröst att ömma förskräckligt de senaste dagarna.

Magen växer också vilket är roligt, så här ser den ut nu:


Och så en jämförelse, v.18, v.20 och sist v.22:

9 kommentarer:

Anna sa...

Lämnar ett avtryck efter att ha varit här för första gången ikväll :)

Ska läsa mer nu i veckan, men vill gratulera till att du väntar barn! Ska själv bli mamma i januari, såg att vi valt samma vagn av ungefär samma orsaker.

Ha det så bra!
Kram Anna

avlängtantilldig sa...

Den börjar runda till sig :) fin!

MDB sa...

Anna - Vad roligt att du lämnar ett avtryck, och att ni valt samma vagn. Hoppas att vi blir lika nöjda.

Avlängtantilldig - Tack för komplimangen!

Joanna sa...

Vilka fina magbilder!!! =)

Förstår att det känns skönt att komma över ytterligare en 'tröskel'.

STOR KRAM

Greengal sa...

Fin mage!
Du har fått en Award av mig! Kolla i min blogg!

Anonym sa...

Hej!
Läser med förskräckelse om dina grannar! Se till att lösa det innan barnet föds! Man vet inte vilken sorts barn man får och vi fick en som inte sover på nätterna - alltså är varje liten sovtimma guld värd, och då kan man inte ha grannar som stör!!!
Kram Lisa

Miss S sa...

Finfina magen! :-)
Väldigt intressant att ditt TSH-värde kollas så noggrant och att du fick medicinera innan ivf. Vilken klinik gick ni på? Verkar som alla kliniker har olika gränsvärden...

Barnarlivet sa...

Fina magbilder! Hjälp vad fort det går. Vecka 22 redan:) Ska bli spännande att se vem som kommer ut

MDB sa...

Joanna - Ja, även om jag nog kommer att vara lite nervig hela vägen ut så känns varje vecka som ett framsteg.

Greengal - Tack för awarden, ska kolla din blogg!

Lisa - Ja, det är lite så jag känner. Det funkar dåligt redan nu, det kan ju bara bli värre om det fortsätter när den lilla kommit. Vi försöker att jobba på det, men det är svårt när vi inte riktigt känner att vi har med oss hyresvärden.

Miss S - Vi gick på CvL i samarbete med Octaviakliniken. Där sa de att värdet skulle vara under 2 för att få börja behandlingen.

Barnärlivet - Ja, visst går det fort. Snart är du också där! :-)