torsdag 2 december 2010

Jobba på?

Jag tycker att det är många bloggare jag följer som skriver att de är less på sina jobb just nu och även flera personer jag känner irl. Inte kul alls. Träffade en kompis häromdagen som gärna vill få barn, men som också har problem med jobbet, och som sa att antingen skulle hon vilja bli gravid nu och bara "stå ut" tills föräldraledigheten eller så skulle det vara lite "dålig timing" att bli gravid direkt om hon lyckas fixa nytt jobb. Fy, vad jag kände igen mig i resonemanget. Jag var less på jobbet redan innan vi började försöka, men slutade söka nytt några månader innan eftersom jag var rädd att det första jag skulle behöva göra på ett nytt jobb var att berätta att jag var gravid (och kanske inte få förlängt efter provanställningstiden). Haha, kan jag bara säga så här i efterhand. Jag hade kunnat byta jobb flera gånger. Mitt enda råd till henne var att inte försöka planera en graviditet efter jobb, eller tvärtom - jobb efter graviditet. Är man less på jobbet måste man byta. Att bli gravid är ju så fantastisk så att "passar" det inte så bra med jobbet så tror jag att glädjen över graviditeten överskuggar alla jobbiga känslor kring att behöva berätta att personen de just anställt snart ska vara ledig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med! Jag bytte jobb fast jag ville bli gravid och tur var väl det för det tog 1,5 år... snacka om att jag skulle varit bitter om jag suttit kvar på det gamla.

Marre sa...

Instämmer totalt.

Godsfrun sa...

Jag håller med, bra att du tog upp det. 2,5 år senare ska jag äntligen gå oå mammaledighet. Men infertilitet och ogilla sitt jobb var ingen bra kombination för psyket.

Byt, byt, byt

Sara sa...

Tack för grattis och tummar! Nu jävlar säger jag bara. :)

Jag har tänkt likadant som din vän, och dig. Men valde att skita i en eventuell graviditet och byta jobb, och det är det bästa jag gjort. Trivs såååå sjukt bra på FK och har en fantastisk chef som stötar till 100%.

Ha en trevlig helg!
KRAMAR