lördag 4 december 2010

v.32 (31+1)

Barnet är nu enligt Growingpeople ca 44 cm långt och väger ca 2 kilo. Känns lika fantastisk varje gång jag läser siffrorna - det är ju en riktigt stor plutt därinne! Och det märks - jag känner mig anfådd nästan konstant, ofta bara av att ligga i soffan. Dessutom tycker jag att jag är kissnödig oftare och inte heller kan äta lika mycket längre. Det märks också att pyret får mindre plats, det buffas och stökas runt där inne och trycks både åt det ena och det andra hållet. Det är rena rama showen att kolla in magen, det syns tydligt även utanpå kläderna.

Vårdguiden skriver om förvärkar och om läckande bröst. Förvärkarna beskrivs som mensvärk, och det är precis så det känns för mig då och då - gissar på att det alltså är förvärkar som jag har. Men det är ingenting som gör ont eller att det kommer ofta. Läckande bröst har jag inte märkt nåt av alls. Tyvärr skriver de också att vid den här tiden kan man bli förstoppad (igen, jag trodde det bara var i början) och såklart så har jag fått tillbaka min tröga mage. Inte kul! Dessutom undrar jag om jag inte fått hemorrojder... :-(

Nu börjar vecko-dagböckerna också att skriva om att det är dags att förberereda sig inför tiden efter förlossningen. Det står om försäkringar och att planera föräldraledigheten. Skönt att ha sånt klart, även om jag ännu inte fyllt i uppgifterna på försäkringskassans hemsida. Maken har dock börjat prata om att vi skulle kunna fördela föräldraledigheten annorlunda, så att vi t ex skulle kunna dela på vissa veckor så att vi är lediga några dagar i veckan var, men jag vet inte om jag orkar tänka om. Eftersom jag hur som helst ska vara hemma den första tiden så har vi ju lite tid på oss att diskutera.

Och här är magen v.32:

4 kommentarer:

Marre sa...

Oj Oj oj villken fin och mysig mage=P

Greengal sa...

Ojoj det närmar sig! Fin mage!
Jag uppskattar dina kommentarer på min blogg! Tack! Ha det bra!

Jag vill jag kan... sa...

Oj vilken fin mage!! Det är så häftigt att den där magen är ett litet liv som snart kommer ut och gär världen sällskap :0)

Teres sa...

Nu är det nära =) Sååå sååå spännande!