lördag 18 december 2010

v. 34 (33+1)

Så har ytterligare en vecka gått - tänk att det inte är så lång tid kvar nu, det är verkligen galet. Men som de flesta sa på föräldragruppen; först ska vi fira jul och sedan är det dags att börja förbereda sig på riktigt. Då ska vi tvätta kläderna och packa BB-väskan och sånt som börjar skrivas om i graviditetskalendrarna nu.

Eftersom vi var på ultraljudet i måndags vet vi ju lite mer den här veckan. T ex att Vårdguidens uppskattning om vikten till 2350 gram troligen stämmer för vår bebis. Längden däremot sa sköterskan inget om, men Growingpeople skriver att den är ca 46 cm. Dessutom står på Vårdguiden att "Många barn ligger nu med huvudet nedåt" och det vet vi ju också att vår lilla gör. Nu är i princip allt färdigbildat på barnet, utom lungorna som behöver lite tid till, så som sagt hoppas vi på att den lilla stannar därinne åtminstone till efter årsskiftet. Vi har faktiskt inte börjat fundera på när den lilla kan tänkas att komma ut, om den blir tidig eller sen, men det blir nog fler sådana tankar när det närmar sig ännu mer.

Och så här sedan magen ut nu för tiden:


Orkar inte riktigt fixa en jämförelse för det känns som att det inte är så stor skillnad mot förra gången, men lite växer den ju hela tiden. Ska försöka att få till ett inlägg som visar alla fotade veckor istället, kan nog bli lite roligare.

6 kommentarer:

Livets underverk sa...

Fin mage du har! Tänk att det bara är ca 1,5 månad kvar, ljuvligt!

MDB sa...

Tackar! Ja, det börjar kännas verkligare nu att vi nog har den lilla snart här hos oss, en underbar känsla!

tonci sa...

Vad fin mage du har! Det är inte så lång tid kvar, bara några veckor. Hjärtligt! :-)

Marre sa...

Jag tror jag kommenterade den förra magbilden också=P Men isf säger jag det igen=) Din mage är sååå fin=)

Linda sa...

Fina magen! Njut, du kommer sakna den - ha ha!

Tänka sig, nu är det inte långt kvar!!

MDB sa...

Tack för alla komplimanger, jag blir såå glad! Kram!