torsdag 30 december 2010

Vi förbereder oss

I och med att jag har gått på föräldraledighet (egentligen är det fortfarande semester i några veckor till men men...) så har förberedelserna tagit ny fart här hemma. Bland annat har vi börjat sova med pyrets filt, det ska vara bra för att den ska få våra dofter och få pyret att känna sig lite tryggare. Maken tyckte att det var lite i tidigaste laget, men man vet ju som sagt inte när den lilla kommer och filten måste väl hänga med ett tag för att dra åt sig lukterna. Imorgon går vi ju faktiskt in i vecka 36 och då är det ju bara två veckor kvar till 37+0 när det faktiskt räknas som normalt om den lilla väljer att komma.

Ikväll satte vi också på liggdelen på vagnen (när vi köpte den var det sittdelen som var på) och nu står den så fin och klar i hallen. Lite meck var det och maken svor lite några gånger, men när vi väl förstått hur det funkade så gick det bra. Är så nöjd med vagnen och längtar tills vi ska få köra lilla plutten i den!

Jag har också satt samman en lista på vad som ska göras under ledigheten (förutom att ta det lugnt och fika) eftersom jag gillar att organisera. Men det blir först i januari, innan vi gör något mer ska vi fira nyår. För första gången på flera år ska vi faktiskt fira ett barnfritt nyår! Känns lite ironiskt när jag mått så dåligt över alla tillställningar med barn i flera år, och sen när vi väl blivit gravida, då blir det barnfritt helt plötsligt. Troligen blir det här dock den sista barnfria tillställningen på ett bra tag framöver, så det känns väldigt bra även av den anledningen. Maken går runt och säger att vi ska på "vuxenfest". Förhoppningsvis blir det jättetrevligt och att jag och maken får möjlighet att tanka lite romantik eller hur man nu ska uttrycka det.

2 kommentarer:

Tea sa...

Nu är det inte långt kvar för er! Så spännande!

MDB sa...

Ja, det känns faktiskt helt galet att räknaren börjar närma sig 30 dagar. Minns när räknaren hade räknat ner 60-70 dagar och vissa var nära bf, då kändes det sååå långt borta.