onsdag 7 april 2010

Mer läsning

Jag har nu hunnit läsa lite i de zonterapiböcker jag lånat, och måste tyvärr säga att kommentaren "ju mer jag läser om zonterapi, ju mer peppad blir jag", endast gäller det jag läst på webben. Fy vilka trista böcker! Trots att alla är skrivna i mitten på nittiotalet och framåt så väljer de att använda ord som "ofruktsamhet" och i patientbeskrivningarna är urtypen en kvinna på 24 som försökt få barn sen hon var 21. Verkligen vanliga exempel som passar idag! Dessutom är jag lite skeptisk till den universalmetod som zonterapi framställs som i några av böckerna, det verkar inte finns någonting som inte kan botas med denna metod. Att sedan behandlingstiden för barnlöshet verkar skilja sig väldigt åt beroende på vilken bok man läser gör ju också sitt till. Trots min trist läsupplevelse kvarstår dock peppen att prova på riktigt, även om det som sagt känns för tight inför det här försöket. Och jag ska ju lyckas vid det här försöket, så det får väl bli vid ett senare tillfälle. :-)

5 kommentarer:

loba sa...

Jag håller med om att zonterapiböckerna inte är särskilt kul. Ialla fall inte de böcker vi potentiella patienter får tag på. Men, det har tack och lov skett väldigt mycket med zonterapiutövandet och tänket kring zonterapin sedan de där böckerna skrevs. Det är väl kanske den skillnaden som märks när man läser på nätet.

Jag ska fråga Magiske Arne om han kan rekommendera någon nyare bok till dig.

Joanna sa...

Vad tråkigt att böckerna inte gett så mycket. Men räcker inte informationen du hittat på nätet? Det måste ju finnas rätt så mycket?

Om Loba hittar nån nyare bok dock så skulle jag vara intresserad också. Så tipsa gärna oss alla! =)

Klart du ska lyckas MDB ;) ;)

Kix sa...

Exakt!!! Positiva tankar är nog det enda som för oss framåt, så det måste vi fortsätta med!

Kram Kix

mamma-wannabe sa...

Jag provade zonterapi innan vi påbörjade IVF.

Det fanns flera som blev gravida under den tiden jag gick där (c 6 månader) men tyvärr inte jag.

Jag gick dit dels för att det var ett försök att bli gravid på naturlig väg och dels för att få ner stressnivån i min kropp.

Zonterapi gjorde underverk för stressen (som jag tror är en stor faktor, utöver endometrios, till att vi inte blir gravida) så jag går någon gång ibland nu mellan IVF:erna bara för att varva ner - bättre alternativ mot stress finns inte för mig.

Det andra positiva var att terapin även gjorde underverk på endometriosen, från att ha varit "värktablettberoende" vid mens och ägglossning så klarar jag mig nu oftast helt utan verktabletter. Så om endometriosvärken börjar tillta i framtiden så blir zonterapi mitt första stopp.

Jag bor på en liten ort - så jag skriver inte vart jag har gått här, men vill du veta så hör av dig, så ska jag se till att du får en länk till hemsidan.

MDB sa...

Loba - Vad du är gullig!

Joanna - Internet till trots, så är det trevligt med en bok att fördjupa sig lite i.

Kix - Ja, visst är det så, det gäller att tänka positivt även när det är svårt.

Mamma-wannabee - Ja, till skillnad från akupunktur, som jag skulle göra enbart för barnskapandet, så tänker jag på zonterapi som även ett sätt att slappna av. Vad bra att du även blev av med din endometriosvärk. Jag har ju ingen värk av min endometrios, men jag får ju cystor, och om det kan hjälpa nåt mot det (som en av böckerna sa) så är det ju bra.