tisdag 25 januari 2011

Ensidiga samtalsämnen

En sak som jag inte vet om jag kommer att stå ut med om skrutten kommer sent är ytterligare tre veckor av prat om förlossningar, bebisförberedelser och alla dessa "goda råd" som kommer med dessa diskussioner. Nu menar jag inte kommentarer här, för det är ett helt annat forum som faktiskt handlar om vägen till ett barn och där jag många gånger bett om synpunkter. Jag tänker mer på mina senaste fikaträffar, lunchdejter och facebookkonversationer som bara handlat om en sak.

Behöver jag säga mer än att jag är innerligt trött på att i första hand diskutera förlossningar, framför allt beroende på att hur man än vänder sig så har man ändan bak. Säger jag att jag har tänkt si eller så kring smärtlindring eller bb-väskan så får jag höra att jag minsann inte kan planera en förlossning och måste vara öppen för alla alternativ, men säger jag att det blir som det blir så är istället inställningen att man måste ju vara påläst och veta vad man vill om det hela ska bli bra. Suck. Vet inte om det bara är jag som är hormonell och överreagerar och läser in för mycket i alla diskussioner. De som kommer med råd vill säkert bara väl, men jag tycker att det ofta känns mer som pekpinnar än välmenande synpunkter. Och oavsett hur mycket man har läst på så är det svårt att hävda sig mot en person som faktiskt fött barn och "vet hur det är".

Jag tycker verkligen att det ska bli hur spännande som helst med förlossningen, att äntligen få träffa plutten som bor i magen, men jag börjar känna att jag närmar mig en mättnadsgräns för att prata om det. Nu vill jag uppleva istället!

4 kommentarer:

Jag vill jag kan... sa...

Min uppfattning - som varandes moster då, har ju inga egna erfarenheter än - är att när det gäller barn så "har" alla rätten att ha åsikter och ge råd. Mosters granne likväl som lilla tanta på stan med en hund på armen som talar om för dig hur du ska hållamataklappaklä osv.

Sen kommer uppfostran... ojojoj... det finns en hel värld av människor därute som _samtliga_ kan göra det där bättre än vad du kan! Eller tror det iaf - råd från höger och vänster. Gör si, tänk så. Gaaahh!! Fasar för närom det blir min tur :0)

Men . Du kan bäst själv - och om inte så ber du om råd ;0) Så försök andas och håll för öronen om resten!!

Snart frame...

Marre sa...

Jag förstår dig PRECIS;) & som ovanstående kommentar så blir det ännu drygare när det gäller vad som bör göras och hu men en liten bebis.

Jag instämmer håll för öronen;)

Kram!

Livets underverk sa...

Min sjukgymnast sa för ett par månader sedan att det bästa rådet han kunde ge inför graviditet, förlossning och föräldraskap, var att inte ta några råd utan helt enkelt lyssna på sig själv och försöka stänga öronen för andras kommentarer.

Sen att det är lättare sagt än gjort, är ju en annan femma... :-)

Kram på dig!

MDB sa...

Ska göra mitt bästa för att stänga öronen, är väl lika bra att börja nu för som ni säger så blir det väl än värre sen när den lilla har kommit.