torsdag 11 februari 2010

Husmorstips

Har funderat lite på om det är något vi kan göra i det här läget för att hjälpa naturen på traven. Jag gör ju det som hör behandlingen till och äter folsyra, men annars lever jag som vanligt förutom att jag försöker att ta det extra lugnt och lyssna på kroppen. (Vilket i mitt fall framför allt betyder att jag försöker hejda mig själv från att stressa upp mig i onödan.) Hur har ni andra gjort, kör ni med några huskurer?

6 kommentarer:

loba sa...

Extra b-vitamin, mycket grönsaker och frukt och bär, minska kött, mejerier och vit mat typ vetemjöl, pasta, polerat ris.

När jag gjorde min Ayurvediska hälsokonsultation i somras fick jag lära mig att mejerier och vit mat är slembildande. Och slembildande mat är inte bra för vare sig tarmar eller fortplantningssystem.

MDB sa...

Loba - Det där är i princip min vanliga kost. :-) Äter visserligen ost men det är inga mängder, några skivor på mackan på morgonen. Kött har jag inte ätit på 12 år och när det gäller pasta och ris blir det bara fullkornsvarianter. Ser bra ut det här. :-)

loba sa...

Men då så! Kör på bara :)

Vi kör mest rågbröd här hemma. Jag har svårt att hålla mig från brödet så rågsuren blir välanvänd. Och eftersom jag är vegan, så ger sig resten av sig självt.

(Jag måste erkänna att jag inte riktigt hade fattat att du är vegetarian. Kul!)

MDB sa...

Blir mest mörkt bröd här hemma också, köpte jättegott surdegsbröd idag av en kille som kom förbi jobbet. :-)

Nu är jag faktiskt inte riktig vegatarian länge, började äta lite fisk i somras. Skäms lite eftersom det är av bevämlighetsskäl, samtidigt är det rätt sällan det händer (i princip bara om vi är bortbjudna eller någonstans där det är svårt hitta vegetatiskt, t ex i vissa länder). Har faktiskt provat på veganlivet också i några år, men är lite för svag för ost tyvärr.

pärla sa...

Jag åt magnesium, e-vitamin och b-vitaminer+folsyra samt fiskoljekapslar före jag blev gravid. Vet inte om det hjälpte, men åtminstone stjälpte det ju inte... :)

Tea sa...

Slemlösannde hostmedicin har jag hört ska vara bra. Har skrivet några inlägg om det http://langrean9manader.blogspot.com/2009/12/mera-om-hostmedicin.html. Vi prövade faktiskt när vi blev gravida. Om det var hostmedicinen eller någonting annat det är en annan sak...